Besluit van het college van burgemeester en schepenen tot aktename van de melding  - OMV_2024138155

BEKENDMAKING BESLISSING MELDING

 

 

 

Referentie omgevingsloket:

OMV_2024138155

Referentie gemeente:

M20240185

Projectnaam omgevingsloket:

DIEPOO Diepenbeek Toegangspoort Poortgebouw

Projectnaam gemeente:

een bronbemaling

Ligging:

 

Inrichtingsnummer

20241015-0016

 

 

Bovenvermelde aanvraag omgevingsvergunning van Joris Dusar wonende te Europaweg 11 te 3560 Lummen werd door het college van burgemeester en schepenen in akte genomen onder voorwaarden:

De sectorale milieuvoorwaarden voor de ingedeelde inrichtingen moeten steeds strikt worden nageleefd (Hoofdstuk 5.53. Winning van grondwater).

 

Er worden volgende voorwaarden opgelegd:

 

1. Met het oog op de beperking van het bemalingsdebiet dient er gewerkt te worden met een sondegestuurde bemaling. Naarmate de werken vorderen, moet in overleg met de stabiliteitsingenieur de bemaling gradueel worden afgebouwd, voor zover dit geen opdrijvingsgevaar inhoudt.

2. De exploitant dient de startdatum van de bemaling minstens 3 kalenderdagen op voorhand te melden aan de gemeentelijke milieudienst en dient daarbij de beginmeterstand(en) van de pomp(en) door te geven. Bij stopzetting van de bemaling moet de datum van stopzetting en de finale meterstand(en) aan de gemeentelijke milieudienst worden bezorgd binnen de 3 werkdagen na stopzetting van de bemaling. De totale duur van de bemaling en de bijhorende lozing bedraagt max. 180 kalenderdagen.

3. Als het bemalingswater nuttig gebruikt wordt of aangeboden wordt aan particulieren, moet de voorzuivering (o.a. ontijzering door beluchting in een buffervat of -container, ontzanding) van het water aangepast zijn aan de aard van het gebruik; veelal betreft het het gebruik voor het bewateren van groenaanleg. Indien er een aftappunt voor particulieren is, moet duidelijk gecommuniceerd worden dat het water niet geschikt is als drinkwater voor mens en dier.

4. De exploitant moet de nodige stappen zetten met het oog op de aanpassing van de bemalingsvergunning in geval van afwijkende bemalingskenmerken (zowel voor als tijdens de bemaling), o.a. hoger bemalingsdebiet (bijvoorbeeld als gevolg van een hogere K-waarde of initiële grondwatertafel), bemalingsduur, ….

5. De aanvrager ziet erop toe dat de aanwezige vegetatie en habitats (bomen, planten, vijvers, poelen, e.d.) binnen de invloedstraal van het project, geen hinder ondervinden van de bronbemaling waardoor aanzienlijke of onomkeerbare schade optreedt. De aanvrager dient concrete maatregelen te nemen om deze natuurwaarden in de directe omgeving van het bemalingsproject te beschermen. Zo dienen bomen en hun wortels beschermd te worden tegen beschadiging en moet -indien nodig- voorzien worden in extra water voor de vegetatie.

6. De exploitant dient in het kader van het bemalingsproject (en bij elke aanpassing van het bemalingsproject) de potentiële zettingsrisico’s te evalueren en de nodige maatregelen te treffen om schade en hinder vanwege zettingen te voorkomen.

7. Het niet-verontreinigde bemalingswater dient geloosd te worden via de gracht.

 

Het betreft een aanvraag tot een bronbemaling.

De aanvraag omvat: de exploitatie van een of meerdere ingedeelde inrichtingen of activiteiten

Rubriek

Omschrijving

Hoeveelheid
eenheid

53.2.2°a)

Bronbemaling met een netto opgepompt debiet van: maximaal 30.000 m³ per jaar (Nieuw) klasse 3

28900 m³/jaar

 

De beslissing kan worden ingekeken op de dienst omgeving van de gemeente tot 30 dagen na de aanplakking van deze bekendmaking en na telefonische afspraak via 011 491 800.


Beroepsmogelijkheden

U kunt, als betrokken publiek, een beroep instellen tegen deze beslissing.

U maakt deel uit van het betrokken publiek als u als natuurlijke persoon, rechtspersoon, vereniging, organisatie of groep met rechtspersoonlijkheid gevolgen ondervindt of waarschijnlijk ondervindt van of belanghebbende bent bij de besluitvorming over de afgifte van een omgevingsvergunning of de bijstelling van vergunningsvoorwaarden.

 

Bezorg hiertoe een verzoekschrift tot schorsing en/of vernietiging per aangetekende brief of door neerlegging ter griffie aan:       

Raad voor Vergunningsbetwistingen

p/a Dienst van de Bestuursrechtscolleges Koning Albert II-laan 35 bus 81

1030 Brussel

 

Doe dit op straffe van onontvankelijkheid binnen een vervaltermijn van 45 dagen te rekenen vanaf (08/11/2024). Deze dag is niet inbegrepen.

 

Dien het verzoekschrift in vijfvoud in, namelijk één origineel en vier fotokopies of een digitale kopie.

Bezorg gelijktijdig een afschrift van het verzoekschrift ter informatie aan:

-          de aanvrager (u vindt het adres van deze laatste in de beslissing).

-          het Vlaamse Gewest of (*) de betrokken gewestelijke Omgevingsambtenaar DEPARTEMENT OMGEVING

Afdeling Gebiedsontwikkeling, omgevingsplanning en –projecten (GOP) Koning Albert II-laan 20 bus 8

1000 Brussel

 

Vermeld in het verzoekschrift minstens de volgende gegevens:

  1. uw naam, hoedanigheid, woonplaats of zetel en gekozen woonplaats in België en in voorkomend geval een telefoonnummer en een e-mailadres;
  2. (*) het Vlaamse Gewest of (*) de betrokken Gewestelijke Omgevingsambtenaar en het hierboven vermelde adres van het Departement Omgeving als verweerder;
  3. het voorwerp van het beroep;
  4. een uiteenzetting van de feiten en de ingeroepen middelen;
  5. een inventaris van de overtuigingsstukken.

 

U bent een rolrecht verschuldigd van:

* 200 euro bij het indienen van een verzoekschrift tot vernietiging

* 100 euro bij het indienen van een verzoekschrift tot schorsing of tot schorsing wegens uiterst dringende noodzakelijkheid.

 

Betaal het rolrecht binnen een termijn van 15 dagen, die ingaat de dag na deze van de betekening van het verzoek daartoe door de griffier van de Raad. Als het bedrag niet binnen de termijn van 15 dagen is gestort wordt het beroep niet-ontvankelijk verklaard.

 

De procedure voor de Raad van Vergunningsbetwistingen wordt geregeld in het decreet  van

4 april 2014 betreffende de organisatie en de rechtspleging van sommige Vlaamse bestuursrechtscolleges, het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning en het besluit van de Vlaamse Regering van 16 mei 2014 houdende de rechtspleging voor sommige Vlaamse Bestuursrechtscolleges.

(http://www.dbrc.be/vergunningsbetwistingen)