Besluit van het college van burgemeester en schepenen inzake de beslissing van een omgevingsvergunning - françois schoofsstraat 10 - OMV_2024120872

BEKENDMAKING BESLISSING OMGEVINGSVERGUNNING

 

 

 

Referentie omgevingsloket:

OMV_2024120872

Referentie gemeente:

20240174

Projectnaam omgevingsloket:

Diepenbeek Tuin + Zwembad + Carport + Terras - Duplicaat van 2024110030

Projectnaam gemeente:

Tuinaanleg met carport, zwembad, tuinhuis en bemaling

Ligging:

François Schoofsstraat 10

Inrichtingsnummer

20240929-0001

 

 

Bovenvermelde aanvraag omgevingsvergunning van de heer Jeroen Vangeffelen wonende te Pepingenlaan 24 te 3870 Heers werd door het college van burgemeester en schepenen voorwaardelijk vergund onder voorwaarden:

Bijzondere milieuvoorwaarde

De sectorale milieuvoorwaarden voor de ingedeelde inrichtingen moeten steeds strikt worden nageleefd (Hoofdstuk 5.53. Winning van grondwater).

Er worden volgende bijkomende voorwaarden opgelegd:

1. Met het oog op de beperking van het bemalingsdebiet dient er gewerkt te worden met een sondegestuurde bemaling. Naarmate de werken vorderen, moet in overleg met de stabiliteitsingenieur de bemaling gradueel worden afgebouwd, voor zover dit geen opdrijvingsgevaar inhoudt.

2. De exploitant dient de startdatum van de bemaling minstens 3 kalenderdagen op voorhand te melden aan de gemeentelijke milieudienst en dient daarbij de beginmeterstand(en) van de pomp(en) door te geven. Bij stopzetting van de bemaling moet de datum van stopzetting en de finale meterstand(en) aan de gemeentelijke milieudienst worden bezorgd binnen de 3 werkdagen na stopzetting van de bemaling. De totale duur van de bemaling en de bijhorende lozing bedraagt max. 120 kalenderdagen.

3. Als het bemalingswater nuttig gebruikt wordt of aangeboden wordt aan particulieren, moet de voorzuivering (o.a. ontijzering door beluchting in een buffervat of -container, ontzanding) van het water aangepast zijn aan de aard van het gebruik; veelal betreft het gebruik voor het bewateren van groenaanleg. Indien er een aftappunt voor particulieren is, moet duidelijk gecommuniceerd worden dat het water niet geschikt is als drinkwater voor mens en dier.

4. De exploitant moet de nodige stappen zetten met het oog op de aanpassing van de bemalingsvergunning in geval van afwijkende bemalingskenmerken (zowel voor als tijdens de bemaling), o.a. hoger bemalingsdebiet (bijvoorbeeld als gevolg van een hogere K-waarde of initiële grondwatertafel), bemalingsduur, ….

5. De aanvrager ziet erop toe dat de aanwezige vegetatie en habitats (bomen, planten, vijvers, poelen, e.d.) binnen de invloedstraal van het project, geen hinder ondervinden van de bronbemaling waardoor aanzienlijke of onomkeerbare schade optreedt. De aanvrager dient concrete maatregelen te nemen om deze natuurwaarden in de directe omgeving van het bemalingsproject te beschermen. Zo dienen bomen en hun wortels beschermd te worden tegen beschadiging en moet -indien nodig- voorzien worden in extra water voor de vegetatie.

6. De exploitant dient in het kader van het bemalingsproject (en bij elke aanpassing van het bemalingsproject) de potentiële zettingsrisico’s te evalueren en de nodige maatregelen te treffen om schade en hinder vanwege zettingen te voorkomen.

7. Het niet-verontreinigde bemalingswater moet geloosd worden in de wadi die gelegen is in de groenzone achter het perceel. Indien dit technisch niet mogelijk is, moet het water afgevoerd worden via de regenwaterafvoer

De handelingen mogen pas worden uitgevoerd de dag na de aanplakking van de bekendmaking van de melding.

Stedenbouwkundige voorwaarde

De inrit met een straatbreedte van 6,00 meter mag worden aangelegd binnen de zone voor voortuinen B, op voorwaarde dat maximaal 90% van deze zone wordt verhard. Om hieraan te voldoen, dient aan de linkerzijde van de inrit een strook met groenvoorzieningen te worden aangelegd.

 

Het betreft een aanvraag tot tuinaanleg met carport, zwembad, tuinhuis en bemaling.

De aanvraag omvat: stedenbouwkundige handelingen en de exploitatie van een of meerdere ingedeelde inrichtingen of activiteiten

Rubriek

Omschrijving

Hoeveelheid
eenheid

 

De beslissing kan worden ingekeken op de dienst omgeving van de gemeente tot 30 dagen na de aanplakking van deze bekendmaking en na telefonische afspraak via 011 491 800.


Beroepsmogelijkheden

U kunt, als betrokken publiek, een beroep instellen tegen dezebeslissing. U maakt deel uit van het betrokken publiek als u als natuurlijke persoon, rechtspersoon, vereniging, organisatie of groep met rechtspersoonlijkheid gevolgen ondervindt of waarschijnlijkondervindtvanofbelanghebbendebentbijdebesluitvormingoverdeafgiftevan een omgevingsvergunning of de bijstelling van devergunningsvoorwaarden.

 

Bezorg hiertoe eenberoepschrift:

-          bij voorkeur digitaal via het omgevingsloket (www.omgevingsloket.be), of

-          per aangetekende brief of via afgifte tegen ontvangstbewijsaan:De Deputatie van de provincie Limburg, T.a.v. Directie Omgeving, Dienst Omgevingsvergunningen, Universiteitslaan 1, 3500 HASSELT.

 

Volg hierbij de volgende aanwijzingen nauwgezetop. Als u dat niet doet zal de deputatie bijna zeker verplicht zijn om uw beroep onontvankelijk te verklaren.

Dien het beroep in binnen dertig dagen die ingaan op dag van aanplakking.

Bezorg gelijktijdig via het omgevingsloket, bij aangetekende brief of via afgifte tegen ontvangstbewijs een afschrift van uw beroepschriftaan:

-          de vergunningsaanvrager. Het adres van de vergunningsaanvrager vindt u in de beslissing.

-          het college van burgemeester en schepenen van Diepenbeek, Dorpsstraat 14 te 3590 Diepenbeek

Vermeld in uw beroepschrift hetvolgende:

  1. uw naam en adres en het feit dat u een beroep instelt als lid van het betrokkenpubliek;
  2. de volgende referentie: ( OMV_2024120872);
  3. de redenen waarom u beroepaantekent;
  4. een omschrijving van de gevolgen die u ondervindt of waarschijnlijk ondervindt van deze beslissing of het belang dat u hebt bij de besluitvorming over de afgifte van de omgevingsvergunning.
  5. of u gehoord wenst teworden.

Stort een dossiertaks van 100 euro op het rekeningnummer van de provincie Limburg, BE18 0910 1811 3565 (BIC: GKCCBEBB) met als referentie ‘beroep omgevingsvergunning (OMV_2024120872)’ en voeg het betalingsbewijs toe aan uw beroepschrift.

 

De teksten waarvan dit een bondige samenvatting is, vindt u in artikel 52 en volgende van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning en in het bijhorende besluit van de Vlaamse Regering van 27 november 2015. U kunt, als betrokken publiek, een beroep instellen tegen deze beslissing.