BEKENDMAKING BESLISSING OMGEVINGSVERGUNNING
Referentie omgevingsloket: | OMV_2024067355 |
Referentie gemeente: | 20240090 |
Projectnaam omgevingsloket: | Ontwikkeling gebied Stationsstraat - Vilveldje - OV2 |
Projectnaam gemeente: | Bouwen van wooncomplex met 65 entiteiten en 2 handelsruimtes (incl. gemeenschappelijke ondergrondse parkeergarage) |
Ligging: | Stationsstraat 12, /21, /22, /1, /2, /11, /12, /31, 14, 16 en /1 |
Bovenvermelde aanvraag omgevingsvergunning van de heer Jeffrey Thys met als contactadres Riemstraat 16 bus 1441 te 2000 Antwerpen en THYS HOUSING BVBA met als contactadres Nikelaan 16 te 2430 Laakdal werd door het college van burgemeester en schepenen voorwaardelijk vergund onder voorwaarden:
- Het grondaandeel voor de eerste verspringing in blok A aan de Stationsstraat, dient gratis overgedragen te worden aan de gemeente, om toe te voegen aan het openbaar domein. Aanvrager levert voor de start der werken een rooilijnplan aan met de nieuwe rooilijn van perceel 1163L en neemt contact op met de dienst Patrimonium van de gemeente om een verdere overeenkomst te regelen. (011/491 867)
- Voor wat betreft het perceeldeel 1164L dat buiten de bebouwingszone valt wordt verwacht dat dit kostenloos wordt overgedragen aan de gemeente als toekomstig deel van het openbaar domein. De percelen 1162D en 1164H behoren tot de projectzone doch niet tot de eigendom van aanvrager, de vergunning kan pas uitvoerbaar zijn als het nodige grondaandeel van de NMBS wordt verworven. Het perceeldeel van deze percelen dat buiten de bebouwingszone valt wordt tevens kostenloos overgedragen aan de gemeente. Aanvrager levert voor de start der werken een rooilijnplan aan met de nieuwe rooilijn van percelen 1164L, 1162D, 1164H en neemt contact op met de dienst Patrimonium van de gemeente om een verdere overeenkomst te regelen. (011/491 867)
- Voor de start van de werken dient de aanvrager een inplantingsplan aan te leveren voor de groenzone openbaar domein ter hoogte van Vilveld, afgetoetst bij en goedgekeurd door de dienst Openbaar Domein. Zowel het groenplein als de parkings worden aangelegd op kosten van de aanvrager, in dezelfde materialen als reeds aanwezig ter plaatse. Neem contact op de dienst Infrastructuur om verdere afspraken te maken: 011/491 931.
- Het fiets/voetpad langsheen de spoorweg moet tijdens de bouwwerken gevrijwaard worden zodat dit in gebruik kan blijven.
- Voor de start van de werken wordt een staat van bevinding opgemaakt met de dienst Openbaar Domein (afspraak te maken via 011/491933) van het openbaar domein (stoepen, groenaanleg, voorliggende wegenis,…) zodat deze hersteld kan worden in zijn oorspronkelijke staat, met dezelfde materialen. Om garanties te bieden voor het gewenste herstel van het openbaar domein wordt een waarborg van 30.000 euro opgelegd, een bankgarantie die zal worden vrijgegeven bij oplevering van het herstelde openbaar domein. Deze bankgarantie dient gesteld te worden alvorens de werken van start mogen gaan.
- De doorgang doorheen het project wordt bezwaard met een publieke erfdienstbaarheid van doorgang, de modaliteiten zijn nog vast te leggen in een latere overeenkomst doch met de nadruk op minimum een vrije toegang voor voetgangers overdag. Concreet mogen de poorten niet altijd gesloten zijn.
- Alle platte daken dienen uitgevoerd te worden als groendak, daar waar geen technische installaties voorzien zijn.
- De constructie- en inrichtingsvoorwaarden van de Provinciale Dienst Waterlopen dienen strikt opgevolgd te worden.
- De technische bepalingen van Fluvius worden volledig nageleefd en de kosten voor de uitbreiding van de distributienetten t.w.v. € 1.685,22 is ten laste van de aanvrager. Ook de technische en praktische bepalingen inzake riolering worden opgevolgd, met aandacht voor de aansluitingen.
- Het advies van Infrabel inzake de veiligheidsafstanden en algemene voorwaarden wordt nageleefd.
- De technische uitvoeringsbepalingen van de Watergroep worden strikt opgevolgd.
- Het advies van Inter vereist planaanpassingen die vereist zijn bij uitvoering: opvangen niveauverschillen buiten: tussen blokken D en E en tussen A en B dienen hellingen in combinatie met trap voorzien te worden, signalisatie vereist voor de voorbehouden parkeerplaatsen, toegangsdeur commerciële ruimte blok A ligt in helling. Ook alle algemene aanbevelingen rond toegankelijkheid dienen uitgevoerd te worden.
- De inrichting van het terrein met groenaanleg, bomen en beplanting maakt integraal deel uit van de vergunning en dient volledig uitgevoerd te worden door de aanvrager ten laatste in het plantseizoen na oplevering van de woningen.
- De aanvrager neemt alle nodige voorzorgsmaatregelen om de nieuwe aanplanting te laten slagen. Dit houdt een met zorg uitgevoerde aanplanting met kwalitatief degelijk plantgoed in, het gebruik van een steunpaal of wortelverankering en zo nodig het aanbrengen van een bescherming tegen wild- en/of veevraat.
- Bij uitval dient/dienen in het eerstvolgende plantseizoen de opengevallen plaats/plaatsen terug te worden ingevuld
- De sloopwerken dienen te gebeuren volgens de aanbevelingen en adviezen opgenomen in het sloopopvolgingsplan en conform de geldende wetgeving. Conform Vlarem II: art. 6.12 Beheersing van stofemissies tijdens bouw-, sloop- en infrastructuurwerken en art. 6.4 Beheersing van asbest moeten alle voorwaarden en normen bij afbraak gevolgd worden.
- Werftoestellen en -materiaal wordt voorzien op eigen terrein binnen de werfzone, en niet op openbaar domein.
- De verplichte keuring van de privéwaterafvoer dient via keuringsinstelling VLARIO te verlopen. De lijst met gecertificeerde keurders vindt u op de website www.vlario.be
- Op het ogenblik van de beëindiging der werken en alleszins vooraleer het gebouw in gebruik wordt genomen, dient de eigenaar een aanvraag te richten tot de Brandweer, met het oog op het verkrijgen van een attest waarin bevestigd wordt dat aan de opgelegde voorwaarden werd voldaan. Technische uitvoeringsbepalingen met enkele aandachtspunten:
- Afstand tussen blok A en B
- Commerciële ruimte en kelder in blok A
- Rookluiken in blok D en uitvoering ramen t.h.v. evacuatieweg
- RGV ‘Elektrische voertuigen in parkings’ dient integraal gevolg
- Digitaal interventieplan (DIP) vereist
- De archeologienota en het programma van maatregelen met ID 28878 dienen conform het Onroerenderfgoeddecreet en het Onroerenderfgoedbesluit integraal gevolgd en uitgevoerd te worden. Het verslag van resultaten wordt overgemaakt aan het Agentschap Onroerend Erfgoed en aan de gemeente.
Het betreft een aanvraag tot bouwen van wooncomplex met 65 entiteiten en 2 handelsruimtes (incl. gemeenschappelijke ondergrondse parkeergarage).
De aanvraag omvat: stedenbouwkundige handelingen
De beslissing kan worden ingekeken op de dienst omgeving van de gemeente tot 30 dagen na de aanplakking van deze bekendmaking en na telefonische afspraak via 011 491 800.
Beroepsmogelijkheden
U kunt, als betrokken publiek, een beroep instellen tegen dezebeslissing. U maakt deel uit van het betrokken publiek als u als natuurlijke persoon, rechtspersoon, vereniging, organisatie of groep met rechtspersoonlijkheid gevolgen ondervindt of waarschijnlijkondervindtvanofbelanghebbendebentbijdebesluitvormingoverdeafgiftevan een omgevingsvergunning of de bijstelling van devergunningsvoorwaarden.
Bezorg hiertoe eenberoepschrift:
- bij voorkeur digitaal via het omgevingsloket (www.omgevingsloket.be), of
- per aangetekende brief of via afgifte tegen ontvangstbewijsaan:De Deputatie van de provincie Limburg, T.a.v. Directie Omgeving, Dienst Omgevingsvergunningen, Universiteitslaan 1, 3500 HASSELT.
Volg hierbij de volgende aanwijzingen nauwgezetop. Als u dat niet doet zal de deputatie bijna zeker verplicht zijn om uw beroep onontvankelijk te verklaren.
Dien het beroep in binnen dertig dagen die ingaan op dag van aanplakking.
Bezorg gelijktijdig via het omgevingsloket, bij aangetekende brief of via afgifte tegen ontvangstbewijs een afschrift van uw beroepschriftaan:
- de vergunningsaanvrager. Het adres van de vergunningsaanvrager vindt u in de beslissing.
- het college van burgemeester en schepenen van Diepenbeek, Dorpsstraat 14 te 3590 Diepenbeek
Vermeld in uw beroepschrift hetvolgende:
- uw naam en adres en het feit dat u een beroep instelt als lid van het betrokkenpubliek;
- de volgende referentie: ( OMV_2024067355);
- de redenen waarom u beroepaantekent;
- een omschrijving van de gevolgen die u ondervindt of waarschijnlijk ondervindt van deze beslissing of het belang dat u hebt bij de besluitvorming over de afgifte van de omgevingsvergunning.
- of u gehoord wenst teworden.
Stort een dossiertaks van 100 euro op het rekeningnummer van de provincie Limburg, BE18 0910 1811 3565 (BIC: GKCCBEBB) met als referentie ‘beroep omgevingsvergunning (OMV_2024067355)’ en voeg het betalingsbewijs toe aan uw beroepschrift.
De teksten waarvan dit een bondige samenvatting is, vindt u in artikel 52 en volgende van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning en in het bijhorende besluit van de Vlaamse Regering van 27 november 2015. U kunt, als betrokken publiek, een beroep instellen tegen deze beslissing.