Besluit van het college van burgemeester en schepenen inzake de beslissing van een omgevingsvergunning - bouquetstraat 72, kalverstraat 5 en 7 - OMV_2023159962
BEKENDMAKING BESLISSING OMGEVINGSVERGUNNING
Referentie omgevingsloket: | OMV_2023159962 |
Referentie gemeente: | 20240067 |
Projectnaam omgevingsloket: | BOD - renovatie en herbestemming hoeve tot ééngezinswoning |
Projectnaam gemeente: | Renovatie en herbestemming hoeve tot ééngezinswoning |
Ligging: | Bouquetstraat 72, Kalverstraat 5 en 7 |
Bovenvermelde aanvraag omgevingsvergunning van S.B.S. Bouw NV gevestigd te Truibroek 28 te 3945 Ham werd door het college van burgemeester en schepenen gedeeltelijk voorwaardelijk vergund onder voorwaarden:
Volgende handelingen worden uit de omgevingsvergunning gesloten:
- De aangevraagde loods is niet vergunbaar, wordt uit de vergunning gesloten en mag niet worden uitgesloten.
- De tweede informele inrit naar de Kalverstraat is niet noodzakelijk binnen dit agrarisch gebied, deze wordt uit de vergunning gesloten en mag niet worden uitgevoerd.
- Er is geen concrete noodzaak voor het rooien van de twee populierenrijen, deze worden uit de vergunning gesloten en mag niet worden gerooid.
- Grootschalig vertuining en verparking wordt niet toegelaten
- Een paddock werd niet opgenomen op de plannen en maakt dus geen deel uit van de aanvraag. De paarden mogen de weides gebruiken, iedere vorm van paddock of rijpiste wordt uitgesloten.
Specifieke voorwaarden:
- Het is verboden dat kelders en ondergrondse garages rechtstreeks worden aangesloten op de riolering.
- De aanvrager is verplicht een energiesteen te plaatsen die voldoet aan de bepalingen zoals aangegeven door de diverse nutsmaatschappijen.
- Elke bemaling (droogzuiging) in het kader van bouwkundige werken is een meldingsplichtige inrichting in het kader van Vlarem en dient op voorhand, overeenkomstig artikel 5.53.6.1.1. §2 van Vlarem II, gemeld te worden bij de gemeente d.m.v. een omgevingsmelding. De gemeente adviseert optimaal hergebruik van water, en dus opvang in plaats van louter lozing in de riolering. Daarnaast is voor lozingen van meer dan 10 m³/u op de riolering de toestemming van Aquafin nodig.
- Conform Vlarem II: art. 6.12 Beheersing van stofemissies tijdens bouw-, sloop- en infrastructuurwerken en art. 6.4 Beheersing van asbest moeten alle voorwaarden en normen bij afbraak gevolgd worden. Het toegevoegde sloopopvolgingsplan dient nauwgezet opgevolgd te worden vanaf de start van de werken.
- De verplichte keuring van de privéwaterafvoer dient via keuringsinstelling VLARIO te verlopen. De lijst met gecertificeerde keurders vindt u op de website www.vlario.be
- De archeologienota en het programma van maatregelen met ID 30474 dienen conform het Onroerenderfgoeddecreet en het Onroerenderfgoedbesluit integraal gevolgd en uitgevoerd te worden. Het verslag van resultaten wordt overgemaakt aan het Agentschap Onroerend Erfgoed en aan de gemeente.
- De algemene voorwaarden opgelegd door Onroerend Erfgoed, Agentschap voor Natuur en Bos, Fluvius, provincie Limburg dienst Water en Domeinen en de Watergroep dienen integraal opgevolgd te worden.
- De specifieke voorwaarden van de provincie Limburg dienst Water en Domeinen dienen integraal opgevolgd te worden:
- De specifieke voorwaarden van Fluvius dienen integraal opgevolgd te worden:
- De specifieke voorwaarden van Onroerend erfgoed dienen integraal opgevolgd te worden:
- De specifieke voorwaarden van het agentschap Natuur en Bos dienen integraal opgevolgd te worden:
Het betreft een aanvraag tot renovatie en herbestemming hoeve tot ééngezinswoning.
De aanvraag omvat: stedenbouwkundige handelingen
De beslissing kan worden ingekeken op de dienst omgeving van de gemeente tot 30 dagen na de aanplakking van deze bekendmaking en na telefonische afspraak via 011 491 800.
Beroepsmogelijkheden
U kunt, als betrokken publiek, een beroep instellen tegen dezebeslissing. U maakt deel uit van het betrokken publiek als u als natuurlijke persoon, rechtspersoon, vereniging, organisatie of groep met rechtspersoonlijkheid gevolgen ondervindt of waarschijnlijkondervindtvanofbelanghebbendebentbijdebesluitvormingoverdeafgiftevan een omgevingsvergunning of de bijstelling van devergunningsvoorwaarden.
Bezorg hiertoe eenberoepschrift:
- bij voorkeur digitaal via het omgevingsloket (www.omgevingsloket.be), of
- per aangetekende brief of via afgifte tegen ontvangstbewijsaan:De Deputatie van de provincie Limburg, T.a.v. Directie Omgeving, Dienst Omgevingsvergunningen, Universiteitslaan 1, 3500 HASSELT.
Volg hierbij de volgende aanwijzingen nauwgezetop. Als u dat niet doet zal de deputatie bijna zeker verplicht zijn om uw beroep onontvankelijk te verklaren.
Dien het beroep in binnen dertig dagen die ingaan op dag van aanplakking.
Bezorg gelijktijdig via het omgevingsloket, bij aangetekende brief of via afgifte tegen ontvangstbewijs een afschrift van uw beroepschriftaan:
- de vergunningsaanvrager. Het adres van de vergunningsaanvrager vindt u in de beslissing.
- het college van burgemeester en schepenen van Diepenbeek, Dorpsstraat 14 te 3590 Diepenbeek
Vermeld in uw beroepschrift hetvolgende:
Stort een dossiertaks van 100 euro op het rekeningnummer van de provincie Limburg, BE18 0910 1811 3565 (BIC: GKCCBEBB) met als referentie ‘beroep omgevingsvergunning (OMV_2023159962)’ en voeg het betalingsbewijs toe aan uw beroepschrift.
De teksten waarvan dit een bondige samenvatting is, vindt u in artikel 52 en volgende van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning en in het bijhorende besluit van de Vlaamse Regering van 27 november 2015. U kunt, als betrokken publiek, een beroep instellen tegen deze beslissing.