Besluit van de deputatie inzake de beslissing van een omgevingsvergunning - kruisstraat 58 - OMV_2024052055

BEKENDMAKING BESLISSING OMGEVINGSVERGUNNING

 

 

 

Referentie omgevingsloket:

OMV_2024052055

Referentie gemeente:

20240068

Projectnaam omgevingsloket:

Functiewijziging, verbouwen en deels slopen van hoeve en regulariseren van hobbyruimte

Projectnaam gemeente:

Functiewijziging, verbouwen en deels slopen van hoeve en regulariseren van hobbyruimte

Ligging:

Kruisstraat 58

 

 

Bovenvermelde aanvraag omgevingsvergunning van de heer Kenny Philippaars wonende te Dautenstraat 91 te 3590 Diepenbeek werd in beroep door de deputatie voorwaardelijk vergund onder voorwaarden:

1)   Elke uitbreiding aan het achterliggende bijgebouw moet worden hersteld naar het oorspronkelijke en traditionele volume. Dit moet worden uitgevoerd vóór de oplevering van de woning

 

2)   De algemene bouwvoorwaarden zijn van kracht:

  1. Het is verboden dat kelders en ondergrondse garages rechtstreeks worden aangesloten op de riolering.
  2. De aanvrager is verplicht een energiesteen te plaatsen die voldoet aan de bepalingen zoals aangegeven door de diverse nutsmaatschappijen

 

3)   Elke bemaling (droogzuiging) in het kader van bouwkundige werken is een meldingsplichtige inrichting in het kader van Vlarem en dient op voorhand, overeenkomstig artikel 5.53.6.1.1.§2 van Vlarem II, gemeld te worden bij de gemeente d.m.v. een omgevingsmelding. De gemeente adviseert optimaal hergebruik van water, en dus opvang in plaats van louter lozing in de riolering. Daarnaast is voor lozingen van meer dan 10 m³/u op de riolering de toestemming van Aquafin nodig.

 

4)   Conform Vlarem II: art. 6.12 Beheersing van stofemissies tijdens bouw-, sloop- en infrastructuurwerken en art. 6.4 Beheersing van asbest moeten alle voorwaarden en normen bij afbraak gevolgd worden.

 

5)   De inrichting van het terrein met groenaanleg, bomen en beplanting maakt integraal deel uit van de vergunning en dient volledig uitgevoerd te worden door de aanvrager ten laatste in het plantseizoen na oplevering van de woning.

  1. De aanvrager neemt alle nodige voorzorgsmaatregelen om de nieuwe aanplanting te laten slagen. Dit houdt een met zorg uitgevoerde aanplanting met kwalitatief degelijk plantgoed in, het gebruik van een steunpaal of wortelverankering en zo nodig het aanbrengen van een bescherming tegen wild- en/of veevraat.
  2. Bij uitval dient/dienen in het eerstvolgende plantseizoen de opengevallen plaats/plaatsen terug te worden ingevuld

 

6)   De verplichte keuring van de privéwaterafvoer dient via keuringsinstelling VLARIO te verlopen. De lijst met gecertificeerde keurders vindt u op de website www.vlario.be

 

7)   Een aanvraag voor aanleg van een inrit op openbaar domein moet gebeuren via info@diepenbeek.be. De aanvraag dient minimum 14 dagen voor de aanvang van de werken ingediend te worden, begeleid van een situatieschets (afmetingen en foto’s) en de gewenste uitvoeringsdatum.

  1. De breedte van de inrit op openbaar domein kan nooit breder zijn dan de vergunde inrit op het private domein van de aanvrager en bedraagt 3,00m. De aanleg van de inrit wordt uitgevoerd door de Dienst Openbaar Domein aan de kostprijs van € 40,00/m². De uitvoering kan pas gebeuren na gunstig advies van die dienst én na betaling van het verschuldigde bedrag.

 

8)   De voorwaarden opgelegd door de Watergroep dienen integraal opgevolgd te worden.

 

Het betreft een aanvraag tot functiewijziging, verbouwen en deels slopen van hoeve en regulariseren van hobbyruimte.

De aanvraag omvat: stedenbouwkundige handelingen

De beslissing kan worden ingekeken op de dienst omgeving van de gemeente tot 30 dagen na de aanplakking van deze bekendmaking en na telefonische afspraak via 011 491 800.


Beroepsmogelijkheden

U kunt, als betrokken publiek, een beroep instellen tegen deze beslissing.

U maakt deel uit van het betrokken publiek als u als natuurlijke persoon, rechtspersoon, vereniging, organisatie of groep met rechtspersoonlijkheid gevolgen ondervindt of waarschijnlijk ondervindt van of belanghebbende bent bij de besluitvorming over de afgifte van een omgevingsvergunning of de bijstelling van de vergunningsvoorwaarden.

 

Bezorg hiertoe een verzoekschrift tot schorsing en/of vernietiging per aangetekende brief of door neerlegging ter griffie aan:       

Raad voor Vergunningsbetwistingen

p/a Dienst van de Bestuursrechtscolleges Koning Albert II-laan 35 bus 81

1030 Brussel

 

Doe dit op straffe van onontvankelijkheid binnen een vervaltermijn van 45 dagen te rekenen vanaf (14/04/2025). Deze dag is niet inbegrepen.

 

Dien het verzoekschrift in vijfvoud in, namelijk één origineel en vier fotokopies of een digitale kopie.

 

Bezorg gelijktijdig een afschrift van het verzoekschrift ter informatie aan:

-          de deputatie van Limburg

-          de aanvrager (u vindt het adres van deze laatste in de beslissing).

 

 

Vermeld in het verzoekschrift minstens de volgende gegevens:

  1. uw naam, hoedanigheid, woonplaats of zetel, de gekozen woonplaats in België en in voorkomend geval een telefoonnummer en een e-mailadres;
  2. de deputatie van de provincie en het hierboven vermelde adres als verweerder;
  3. het voorwerp van het beroep;
  4. een uiteenzetting van de feiten en de ingeroepen middelen;
  5. een inventaris van de overtuigingsstukken.

 

U bent een rolrecht verschuldigd van:

* 200 euro bij het indienen van een verzoekschrift tot vernietiging

* 100 euro bij het indienen van een verzoekschrift tot schorsing of tot schorsing wegens uiterst dringende noodzakelijkheid.

 

Betaal het rolrecht binnen een termijn van 15 dagen, die ingaat de dag na deze van de betekening van het verzoek daartoe door de griffier van de Raad. Als het bedrag niet binnen de termijn van 15 dagen is gestort wordt het beroep niet-ontvankelijk verklaard.

 

De procedure voor de Raad van Vergunningsbetwistingen wordt geregeld in het decreet  van

4 april 2014 betreffende de organisatie en de rechtspleging van sommige Vlaamse bestuursrechtscolleges, het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning en het besluit van de Vlaamse Regering van 16 mei 2014 houdende de rechtspleging voor sommige Vlaamse Bestuursrechtscolleges.

(http://www.dbrc.be/vergunningsbetwistingen)